Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Huygens’ Hofwijck – Voorburg

14 januari 2024

Programma ‘Rossignol anversois’ (de Antwerpse nachtegaal) met werken van o.a. Constantijn Huygens (1596-1687), Nicolas Lanier (1588-1666) en Johann Jacob Froberger (1616-1667)
Antwerpen, anno domino 1653. We zijn op bezoek bij de welgestelde Portugees-Sefardische familie Duarte aan de Meir. De huiskamerconcerten in hun stadspaleis werden bezocht door de culturele elite van Europa. Het repertoire illustreert hoe hecht de uitwisseling van muziekstukken in het 17e eeuwse Europa was. Francisca Duarte, die de bijnaam Antwerpse nachtegaal (rossignol anversois) kreeg, is degene die het vaakst in de correspondentie van zowel Constantijn als Christiaan Huygens wordt genoemd. Consort of Voices duikt in het repertoire dat tijdens deze huiskamerconcerten ten gehore werd gebracht. De muziek wordt afgewisseld met voorgelezen brieffragmenten van onder andere Constantijn Huygens, Gaspar Fernandes Duarte, Nicholas Lanier en Henri Dumont.

Wil je erbij zijn? Koop een ticket!

Overweeg je een toegangskaartje voor dit concert te kopen? De reguliere prijs bedraagt €19,95, maar voor vrijwilligers en leden van de vereniging geldt een gereduceerd tarief van €17,50. Je kunt je aanmelden voor een plekje via secretariaat@huygensmuseum.nl.

 

 

Gegevens

Datum:
14 januari 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *