Sopraan Marlotte van ’t Hoff ontdekte haar liefde voor muziek al op jonge leeftijd. Ze begon met gitaar- en pianoles, maar zingen was haar grote passie. Ze volgde zanglessen bij Marijke Nieuwenweg, die haar voorbereidde op haar vervolgstudie aan het conservatorium.

Marlotte studeerde solozang klassiek bij Hanneke Kaasschieter aan het Fontys conservatorium te Tilburg, waar ze in 2015 met succes afstudeerde. Een excellentieprogramma voor het oratoriumvak rondde ze al een jaar eerder af. Hiervoor werd ze eveneens opgeleid door Hanneke Kaasschieter. Masterclasses volgde ze bij Miranda van Kralingen, Maarten Koningsberger, Peter Kooij en Johannette Zomer.

Marlotte is een veel gevraagde soliste bij uitvoeringen van cantates en oratoria. Ze beschikt over een breed repertoire uit verschillende stijlperiodes.  Naast werken van J.S. Bach, G.F. Händel en F. Mendelssohn staan ook modernere werken van A. Copland, S. Barber en M. Tippett op haar programma. Met regelmaat treedt ze op met ensemble Consort of Voices, waarmee oude muziek uitgevoerd wordt.

Marlotte voelt zich thuis in zowel de liedkunst als in oratorium- en operawerken. Op het operapodium speelde ze de rol van Papagena in “Die Zauberflöte” van W.A. Mozart. De rol van Blanche vertolkte ze in de opera “Les Dialogues des Carmelites” van F. Poulenc, onder regie van Jeroen Lopes Cardozo. Ze werkte samen met dirigenten als Arjan Tien, Arjan van Baest, Louis Buskens, Rinus Verhage, Bas van Houte en Ludo Claesen. Ook was ze live te horen op radio 4 in het programma Opium en boekte ze succes met verschillende liedrecitals.